Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – eXperiment Kft.

Umjetnička organizacija eXperiment Kft. iz mađarskog grada Taliándöröga traži partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijave su otvorene do 1.listopada 2016.
eXperiment Kft. osnovana je 2006. godine, a prije toga sudjelovala je na međunarodnim projektima kao neformalna grupa. Umjetnička organizacija uglavnom se bavi organizacijom i vođenjem radionica za lokalno stanovništvo, lokalnih i međunarodnih susreta i festivala. Najveći festival koji je do sad organizirala je International Performance and Contemporary Art and Music Festival koji okuplja umjetnike te Workshop of European artists, s tim da oba događanja imaju i socijalnu dimenziju. Primjerice 2008. godine u sklopu Festivala održana je izložba s ciljem promocije brige za okoliš.

eXperiment Kft. nastoji ostvariti više živih kontakata s drugim društvenim i kulturnim organizacijama iz čitave Europe, te surađivati i pružati projektnu potporu. Organizacija traži sponzore i financijere iz Mađarske, snosi odgovornost za medijsko praćenje, te vrši pripreme za objavu i dokumentaciju projekta.

Traže se partneri za suradnju iz zemalja članica EU-a, koji se bavi kazališnom produkcijom, kratkim filmovima, edukacijom, održavanjem radionica, izložbi i festivala, a djeluju u obliku škola, nevladinih organizacija i festivalskih organizacija. Poželjno je da partneri imaju iskustvo rada s umjetnicima i glazbenicima koji žele proširiti svoje umjetničke i društvene aktivnosti.

Kontakt: halper.david@experi-ment.hu