Preskočite na glavni sadržaj

11. MUF- Mali Urbani Festival

Festival će se odvijati kroz tri dana posljednjeg vikenda u rujnu, u klubu mladih Skwhat i na određenim lokacijama u gradu Sisku. MUF ove godine nudi još bogatiji program u nastojanju da građanima Siska i posjetiteljima festivala ostvari nezaboravan doživljaj.
vrijeme: 26.09.2014.
mjesto: Sisak
url: http://muf.skwhat.com/

Mali Urbani Festival osmišljen je kao urbano okupljanje mladih umjetnika i glazbenika s ciljem promicanja i promoviranja urbane i underground kulture, popularizacije umjetnosti, provođenjem edukativnih programa za mlade, te promoviranja naše kulturne zajednice, grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Novost u programu Malog Urbanog Festivala 11., bit će Sisak Street Art program, koji će u grad Sisak dovesti jednu potpuno novu umjetničku formu. Street art kao forma umjetnosti u posljednjih pet godina doživljava veliku popularnost i postaje jedan od najtraženijih oblika umjetničkog izražavanja. Sve više ljudi shvaća potrebu za definiranjem javnog prostora, uljepšavanjem istog i iznošenja umjetnosti na ulicu, kao i posebnost brisanja granica konvencionalnih galerijsko-izložbenih prostora i neposrednu komunikaciju građana s uličnom umjetnosti. Prepoznavanje grafita i uličnih murala kao umjetničke forme a ne ilegalnog ‘šaranja po zidovima’ postalo je unazad par godina osobina osviještenih i razvojno naprednih gradova.

Program Malog Urbanog Festivala 2014.