Preskočite na glavni sadržaj

Martina Miholić / Ambitious Toys

U četvrtak, 18. rujna, u 19 sati, u Galeriji Karas, otvara se izložba Martine Miholić 'Ambitious Toys'. Izložba ostaje otvorena do 26. rujna.
vrijeme: 18.09.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Karas, Praška 4
url: http://www.hdlu.hr
Rad na ovom projektu Martina je započela promišljanjem o objektu, konkretno o  igrački. Pretraživajći web, otkrila je da je na wikipediji igračka opisana kao objekt koji može biti korišten za igru. Igračkama se najčešće igraju djeca i ljubimci. Igranje igračkama je ugodno iskustvo kroz koje se dijete priprema za život u zajednici. Igračka može biti replika nekoga ili nečega, a također može biti sredstvo za pružanje užitka i zabave odraslima. Djeca koriste igračke za upoznavanje vlastitog identitet, jačanje tijela, učenje o uzrocima i posljedicama, ispitivanje veze i relacije, te vježbanje vještina koje će trebati kad odrastu.

Odrasli koriste igračke da bi izgradili snažnije socijalne poveznice, kao pomoć pri učenju pamćenju, propitivanju svog identiteta, kao vježbu za um i tijelo, ispitivanje veze i odnosa.


'Proučavala sam i željela dotaknuti to neko krhko, mekano, infantilno, naizgled sigurno i neokaljano, intimno, mjesto kojemu se vrlo lagano približiti upravo tim neodoljivim, dopadljivim i zavodljivim objektima – igračkama, te putem igračaka implantirati razne ideologije i stereotipe u promatrača.'