Preskočite na glavni sadržaj

Nina Bešlić / Zaboravljena mjesta

U četvrtak, 11. rujna, u 21 sat, u Galeriji umjetnina Branislav Dešković u Bolu, otvara se samostalna izložba Nine Bešlić 'Zaboravljena mjesta'. Izložba je otvorena do 24. rujna.
vrijeme: 11.09.2014. 21,00
mjesto: Bol; Galerija umjetnina Branislav Dešković
Izložba prikazuje ciklus nastao u periodu između 2011 – 2014 godine. Umjetnica izlaže deset platana prikaza pejzaža komponiranih u vodoravnu kompoziciju, koji završava pretočen u prozirni kubus. Radovi Nine Bešlić “Zaboravljena mjesta” istražuju poveznice između stvarnih i imaginativnih svjetova postavljajući ih u kontekst pejzaža. U prikazu pejzaža umjetnica se oslanja na osjećaje nostalgije prožete romantičnim sjećanjima iz djetinjstva koji postaju poticaj umjetničkoj ekspresiji unutarnjih svjetova i psihičkih stanja. Promatrajući rad u širem kontekstu imaginativni pejzaži istražuju odnos čovjeka, prostora i njihove zajedničke koegzistencije u nastojanju očuvanja tradicije i intime u stvaranju novih sustava.


Nina Bešlić pohađala je srednju školu likovnih umjetnosti u Splitu, a 2004. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.  Izlagala je na jedanaest  samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi i festivala u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i potpora za likovno stvaralaštvo. Koristeći principe reciklaže 2010. pokreće svoj samostalni projekt „Recycle And Wear“ koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn i kreativne radionice. Od 2002. sudjeluje na mnogobrojnim umjetničkim i edukacijskim radionicama. Pored samostalne umjetničke djelatnosti bavi se sociopedagoškim radom kroz likovno edukativne programe u partnerstvu s nevladinim organizacijama, učilištima i umjetničkim udrugama. Članica je HDLU-a i HZSU-a.