Preskočite na glavni sadržaj

Upisi u dramski studio Teatra Tirena

Počinje nova školska godina i dramski studio Teatra Tirena uskoro počinje s radom! U dramskim grupama djeca i mladi razvijaju govorne sposobnosti, izražajnost i samopouzdanje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem.
vrijeme: 05.09.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.tirena.hr/

Dramski odgoj je izuzetno koristan za razvoj osobnosti. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta.

Dramska radionica za predškolce – Kazališna avantura
Razvijanje kreativnosti i mašte, pričanje priča i improvizacije, upoznavanje s kazalištem. Priprema za školu kroz dramske igre (abeceda, brojevi, geometrijski oblici).
Rad u grupi i prilagodba novim situacijama, razvoj osobnosti, socijalizacija.
Radi se u manjim grupama s dramskim i mimskim pedagozima.

Dramske grupe od 6 do 11 godina
Razvijanje govornog izražavanja, mašte, opažanja, izražajnosti. Djeca se navikavaju na druženje i zajednički rad. Rad na glumačkim zadacima. Upoznavanje s kazalištem.
Metode rada: dramske igre, čitanje i pričanje priča, grupno stvaranje priča, improvizacije, osnovne vježbe glasa i govora, rad na predstavi, javni nastup.

Dramske grupe od 12 do 15 godina
Razvijanje scenskog pokreta i govornog izražavanja, mašte, opažanja i izražajnosti. Rad na liku i ulozi. Uče se osnovne zakonitosti glume i kazališne umjetnosti.
Metode rada: dramske igre, dramatizacije, improvizacije, vježbe zamišljanja i doživljavanja, osjetilne vježbe, gluma, rad na predstavi, javni nastup.

Dramske radionice za srednjoškolce i studente
Improvizacije, rad na tekstu, glumačke tehnike, scenski govor, oslobađanje ekspresije glasa i tijela, istraživanje kreacije i suigre, mima, scenske borbe, priprema za audicije
Metode rada: osjetilne i emocionalne vježbe, artikulacijske i govorne vježbe, oblikovanje prizor kroz zadani tekst, karakterizacija likova, performansi, nevidljivo kazalište, priprema predstave.

Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, a predstava Tirenine studentske dramske grupe proglašena je najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj!

Voditelji dramskih grupa: Iva Milley, Maja Sviben, Marija Šorša, Josip Hadži-Boškov, Katarina Breber, Nina Horvat, Anja Kelemen, Antonija Cvitković i Lana Vatsel.

Detaljne informacije o dramskom studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa možete naći na Tireninoj web stranici.