Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – knjižara Karver

Knjižara Karver (LLC Sibila) iz Crne Gore traži partnere za projekt '(Raz)otkrivanje europske književnosti', koji bi se odvijao u okviru Program EU Kreativna Europa. Rok prijave istječe 1. listopada 2014.
Zahvaljujući svom kreativnom radu, knjižara Karver prepoznata je kao kulturni centar Crne Gore, ali i u široj regiji. Organizacija okuplja gotovo 400 književnih, filmskih, glazbenih, vizualnih i obrazovnih programa, stvorenih za studente umjetnosti, književnosti i stranih jezika, te za najraznolikije ciljane skupine. Karver nudi privlačnu ponudu knjiga izdavača iz regije i Albanije, a ujedno je i organizator 6 međunarodnih književnih festivala, koji su do sad okupili oko 3000 posjetitelja.

Projekt '(Raz)otkrivanje europske književnosti' referira se na razvoj suradnje s partnerima te promovira književnike i njihov rad u kontekstu teorijske edukacije na području književnog stvaralaštva. LLC Sibila i knjižara Karver kroz festival Odakle zovem promoviraju autore iz regije, Europe i šire, te filmske autore i prijevode na jezike koji se ne koriste često u Crnoj Gori (turski, grčki itd.)

Partner projekta je Farikaknjiga, izdavač časopisa Reč iz Srbije, koji planira organizirati godišnje književno događanje vezano uz aktualne društvene teme. Projekt bi se značajno oslonio na partnere iz Hrvatske i Slovenije koji imaju iskustva u organizaciji književnih festivala i događanja. Međutim, dobrodošli su i partneri iz drugih EU zemalja koji žele razmjenjivati iskustva suvremenih autora i poticati uključivanje suvremene književnosti iz Crne Gore i Srbije.

Traže se partneri koji se bave prodajom knjiga, izdavači, nevladine organizacije ili institucije, kulturni centri koji se bave umjetnošću s multimedijskim sadržajem, stvaranjem suvremene književnosti, organizacijom festivala….

Partner bi trebao biti iz zemlje članice EU-a koji posjeduje iskustvo suradnje s Zapadnim Balkanom i Jugoistočnom Europom te specifično znanje o kulturnim posebnostima ove regije. Projekt se bavi promocijom suvremene književnosti te poboljšanjem zastupljenosti književnosti na festivalima i u izdavaštvu. Teme mogu obuhvaćati široki raspon pitanja, od društvene problematike do umjetnosti (film, književnost…).

Kontakt: karver@t-com.me
Izvršni direktor: Varja Djukic
e-mail: mimim@t-com.me
Mob: +38269073036