Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski plesači Ana Vnučec i Bruno Isaković u Madridu

Bruno Isaković, nakon turneje po Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je tijekom dva tjedna nastupio u San Franciscu, Chicagu, Washingtonu, Baltimoreu i New Yorku, nastupa 16. i 20. srpnja u Madridu gdje boravi na rezidenciji u sklopu međunarodnog projekta Performing Gender.
vrijeme: 16.07.2014.
mjesto: Španjolska; Madrid
url: http://www.queerzagreb.org/

Turneju zatim završava u Londonu 26. srpnja. Solo komad „Nečastive“ s kojom se autor, koreograf i izvođač ovaj tjedan predstavlja španjolskoj publici premijerno je prikazan na Festivalu Perforacija u rujnu prošle godine i od tada bila izveden dvadesetak puta po cijelom svijetu, od Tokija do New Yorka.

U Madridu će biti izvedena i istoimena predstava u interpretaciji plesačice Ane Vnučec, također u produkciji Udruge Domino i Festivala Perforacija.

Predstava je, naime, u stalnom istraživačkom procesu te je svaka izvedba drugačija od prethodne, a svaki izvođač razvija ju na svoj način. „Nečastive“ se temelje na fizičkim mehanizmima, na tjelesnosti i na tenzijama pokreta koji skrivaju ili otkrivaju emocije.

„U predstavi je iznimno naglašen direktni kontakt s publikom. Sam pogled koji pada na golo tijelo već otkriva neko značenje. Izvođač nije samo izložen, ti pogledi potenciraju aktivnost u izvedbenom tijelu“ kaže Isaković.

Udruga Domino član je projekta Performing Gender koji povezuje udruge i muzeje suvremenih umjetnosti iz četiri europske zemlje u promicanju suvremene umjetnosti na temu pitanja roda i spola.