Preskočite na glavni sadržaj

Koncept za godišnju izložbu članova HDLU

Pozivaju se svi članovi i članice HDLU-a da predaju dokumentaciju svojih radova za Godišnju izložbu članova HDLU-a. Tema ovogodišnje izložbe je odnos likovnog djela i književnog teksta. Rok prijave je 20. srpnja.
prijava: 20.07.2014
url: http://www.hdlu.hr
Činjenica je da se većina likovnih umjetnika/ica u svojim umjetničkim radovima referirala na književni tekst, ilustrirala ga ili pak u njega inkorporirala određene dijelove domaće i svjetske književnosti. Također se neki od naših članova i članica i sami bave pisanjem, kako novinskih članaka, tako eseja ili pak poezije ili proze.

Radovi prijavljeni za izlaganje moraju biti isključivo na papiru ili od papira. Najmanji format umjetničkog rada na papiru koji će se izlagati je 30x30 centimetara a najveći 70x100 centimetara. Osim radova na ovom formatu mogu se prijaviti i knjige objekti, knjige umjetnika, grafičke mape ali i skulpture izrađene od papira koje se referiraju na oblik knjige ili se istim koriste.

Članovi i članice mogu za izložbu prijaviti crteže, slike, fotografije i eksperimentalne radove povezane s književnim djelom na zadanom formatu, kao i vlastite rukopise književnog djela, knjige umjetnika, unikatne knjige, grafičke mape na temu književnih djela, knjige objekte i skulpture koje se koriste formatom knjige.

Neka vam ova tema bude poticaj za inspirativan umjetnički rad. Izložiti će se svi umjetnički radovi pristigli na natječaj koji su kreirani po zadanim propozicijama, a prijavljeni do 20. srpnja 2014.