Preskočite na glavni sadržaj

23. DHF / Uvodna radionica 16mm crno-bijelog filma

Klubvizija SC poziva sve zainteresirane na uvodnu radionicu 16 mm crno-bijelog filma u sklopu 23. dana hrvatskog filma. Radionica će se održati od 23. do 27. travnja, od 11 do 16 sati, u Studentskom centru.
vrijeme: 23.04.2014. 11-16 h
mjesto: Zagreb; Studentski centar u Zagrebu, Savska 25
url: http://dhf.sczg.hr/

Na petodnevnoj radionici Ricardo Leite, osnivač i voditelj portugalskog filmskog laboratorija Átomo 47, uputit će polaznike u sve stadije rada sa 16 mm filmom: rukovanje Bolex kamerom, snimanje, razvijanje, montaža i projiciranje. Polaznici će uz predavanja i praktične primjere učiti o temeljnim principima međudjelovanja foto-kemije i svjetla na film. Osim uvoda u rad s crno-bijelim filmom polaznici će imati priliku naučiti razviti film kroz niskotoksični proces razvijanja – Caffenol, uz pomoć vitamina C i instant kave.

Po završetku radionice, polaznici postaju članovi filmskog laboratorija Klubvizije SC i mogu besplatno koristiti svu dostupnu tehničku opremu.

Ricardo Leite je osnivač i voditelj neovisnog filmskog laboratorij Átomo 47 u Portu. Iako prvenstveno djeluje kao umjetnik i istraživač u području filma, organizirao je i sudjelovao u radionicama te raznim filmskim događanjima u Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi. Nakon završetka studija filma na Sveučilištu u Portu, 2007. osniva filmski laboratorij Átomo 47 te usporedo sa radom na Super 8 i 16 mm filmu, istražuje i razvija nove metode za kemijsko procesuiranje filma. Átomo 47 je jedan od tridesetak filmskih laboratorija koji djeluju diljem svijeta, a zajedno čine internacionalnu mrežu nezavisnih filmskih laboratorija (www.filmlabs.org).

Kotizacija za radionicu iznosi: 150 kn / članovi Klubvizije SC, studenti, 250 kn/ ostali
Prijave i info na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com

Studentski centar / Kultura promjene