Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje riječke redateljice Maše Drndić u Novom Sadu

U četvrtak, 17. travnja, u 20 sati, u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu bit će prikazan film 'Polazište za čekanje' riječke redateljice Maše Drndić, a nakon filma će uslijediti razgovor s autoricom.
vrijeme: 17.04.2014. 20 h
mjesto: Srbija; Novi Sad, Omladinski centar CK13
url: http://ck13.org/

O filmu:

Protagonist filma je autobusna stanica 'Žabica', slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, njegovo vječito privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan…

U filmu se pojavljuju Riječani i gosti Rijeke, putnici namjernici i stalni posjetitelji autobusnog kolodvora, radnici i prolaznici.

Glazbu potpisuje riječki bend Japanski premijeri (Enver Krivac, Marin Juričić, Moris Mateljan).

O autorici:

Maša Drndić diplomirala je pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te magistrirala pri Baltic Film and Media School u Tallinnu, Estonija. U posljednjih sedam godina bavi se intenzivno filmom te je autorica nekoliko kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova: Moj Beograd, In the Shadow, Detashe, A couple of stories before the departure (u koautorstvu s Inese Tīkmane), Factory in progress i Polazište za čekanje. Kao snimateljica,montažerka i scenaristkinja potpisuje preko deset kratkih i srednjemetražnih igranih filmova.

Ulazak na ovaj program je besplatan!