Preskočite na glavni sadržaj

OHOHO festival u Medici

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack, od 17. do 19. travnja, u prostorima bivše tvornice Medika, održava se treće izdanje Ohoho Festivala.
vrijeme: 17.04.2014.
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierrottijeva 11
url: http://www.attack.hr
Ohoho! festival je niskobuđetni festival underground/ D.I.Y stripa i street arta. Cilj festivala je prvensteveno dati prostor umjetnicima/cama čiji se broj zadnjih godina povećava, za neometano izlaganje ali i za razmjenu iskustava, edukaciju. Tri dana festivala ponuditi će različite aktivnosti kroz koje će umjetnici /ce biti u mogućnosti prezentirati svoj rad: radionice, burza stripova, grafiti jam, izložbe, projekcije filmova samo su neke od njih.

Festival počinje burzom stripa i izdanja na kojem će nam se predstaviti nekoliko strip izdavača, autora i autorica i kolektiva iz Hrvatske i regije kao što su Kosmoplovci, Turbo Comix, Greed Graphics i Dirty Editions iz Srbije te Komikaze, Tvrdokorne mrlje i Slušaj najglasnije iz Hrvatske. Festival će 17. travnja otvoriti performans kolektiva Sitostisak i glazbeni program u klubu Attack na kojem će nastupati Dedice i Tehno Muda s domaćom potporom u obliku osebujnog kantautora Faraona Slavka.
 
Tijekom ovogodišnjeg Ohohoa održat će se tri izložbe: Poster Extravaganzza u Mikrogaleriji, skupna izložba autora i autorica koji svoj izričaj grade kroz plakate, Beogradska priča u galeriji Siva koja će zagrebačkoj publici predstaviti dvojicu grafitera iz Beograda te Supersonično rastojanje u galeriji Jogurt koja je svoj koncept dobila kroz otvoreni poziv festivala. Kriterija odabira nije bilo jer je festival otvoren svima koji žele izlagati neovisno o mediju i konceptu, iskustvu ili CV-u. Izložbu će upotpuniti i radovi strip-kolektiva Turbo Comix, Komikaze, Kosmosplovci i mnogih drugih. Tijekom sva tri dana posjetitelji će moći prisustvovati i edukacijama kroz strip radionicu Dok nas ljubav ne ubije! koju vode Wostok i Sanja, kao i kroz radionicu stencila – šablona pod stručnim okom Marija Miličića.
 
Dvodnevni 'graffiti jam' počinje u petak, 18. travnja, a ove godine ugošćuje preko 50 umjetnika i umjetnica koji će oslikavati unutrašnje i vanjske zidove prostora Medike. U grafiterskom dijelu susreta, uz potporu brojnih zagrebačkih grafitera, sudjeluju Animals, Guns Crew i 1107 Klann, gosti iz Slovenije i BiH. Dio susreta posvećen uličnoj umjetnosti predstavlja tridesetak umjetnika i umjetnica, među kojima su i Linnch It, Maja Maar, Lonac, Stipan Tadić i Panda 186. Dio festivala posvećen videu predstavit će kratke igrane, eksperimentalne i dokumentarne filmove strip umjetnika i umjetnica, grafitera i filmskih entuzijasta.
Detaljan program