Preskočite na glavni sadržaj

Poznati dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' za 2013.

Spisateljica Nada Mihaljević dobitnica je ovogodišnje Nagrade 'Grigor Vitez', za tekst objavljen u knjizi 'Anđeo plišanih igračaka', koju je objavilo Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, a uredili Robert Mlinarec i Silvija Šesto.
vrijeme: 04.04.2014.
url: http://www.savez-dnd.hr
Nagradu Grigor Vitez za ilustracije dobio je Zdenko Bašić za knjigu 'Mjesečeve mijene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja'. Knjigu je objavila izdavačka kuća Plenotopija, a uredila Merima Nikočević Ibrahimpašić.

Posebno priznanje Nagrade 'Grigor Vitez' za 2013. dobili su Sanja Polak za knjigu 'Morski dnevnik Pauline P' i Zvonimir Balog za knjigu 'Zlatni konj' u izdanju Alfe iz Zagreba.

Dodijeljeno je i 13 pohvala za dječje knjige i ilustracije, a ove godine u konkurenciji za nagrade bilo je 60 knjiga iz produkcije 23 nakladnika, 2013. smatra vrlo iznimnom i bogatom po knjigama za djecu.

Nagrada 'Grigor Vitez' najstarija je književna nagrada u nas koju 46. put dodjeljuje Savez društava Naša djeca Hrvatske a ove godine ju je podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te grad Zagreb. Svečanost uručenja nagrada bit će u petak 4. travnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka.
(Hina)