Preskočite na glavni sadržaj

Europski autori grafike iz zbirke MMSU-a

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, danas, 18. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba 'Europski autori grafike iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti'. Radovi se mogu razgledati do 5. travnja.
vrijeme: 18.03.2014. 19,00
mjesto: Rijeka; MMSU, Dolac 1/II
url: http://www.mmsu.hr
Izložba Europski autori grafike iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti dio je popratnog programa europskog projekta Password: Printmaking u koji se, kao sakupljač i izlagač grafike, uz ostale partnere iz Europske unije - Belgije, Estonije, Poljske, Slovenije i Španjolske, uključio i riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti.

U skladu s usmjerenjem projekta, za izložbu su, među ostalima, odabrani autori čije je podrijetlo ili stvaralaštvo vezano za europske zemlje iz kojih dolaze partneri u projektu, kao i hrvatski grafičari koji su svojim inovativnim pristupom kulturi otiska bitno obilježili europsku umjetničku grafičku produkciju.

Tridesetak izloženih grafika, nastalih od kraja 60-ih godina prošlog stoljeća do danas, zastupljeno je u različitim tehnikama tiska, tematike i koncepcije. Od istaknutijih europskih imena, na izložbi su predstavljeni Richard Mortensen, Alberto Biasi, Otto Piene, Tadeusz Lapinski, Friedensreich Hundertwasser, Giuseppe Zigaina i Victor Vasarely.