Preskočite na glavni sadržaj

Duje Šuvar / Slagalice

U Galerija događanja, u petak, 28. veljače, u 19 sati, otvara se izložba Duje Šuvara pod nazivom 'Slagalice'. Izložba ostaje otvorena do 22. ožujka.
vrijeme: 28.02.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Kulturni centar Peščenica, Galerija događanja, Ivanićgradska 41a
url: http://www.kcp.hr
Slagalice kao dječje igračke mnogi se sjećaju s nostalgijom, no u projektu slikara i restauratora Duje Šuvara one postaju intrigantno umjetničko sredstvo s britkom oštricom. Nova izložba potvrđuje ovog autora kao angažiranog umjetnika koji promišlja društvenu stvarnost i svijet oko sebe želeći upozoriti na svakodnevne anomalije u društvu. Putem ovih naoko zaigranih interaktivnih objekata poziva publiku da ih presloži te svojim kreativnim sudjelovanjem iznese vlastite stavove i kritike.


Danas je teško ostati nekritičan s obzirom na svakodnevnu korupciju i pronevjere, prebiranja po kontejnerima, propadanje domaće već ionako uništene industrije dok crne brojke probijaju sve rekorde na Zavodu za zapošljavanje. Pokušavajući pronaći svoju poziciju u takvom obezglavljenom i iščašenom sustavu brutalnog kapitalizma, konzumerizma i materijalizma, Duje komentira situaciju na sebi svojstven način, kritikom i suptilnim humorom.
 
Duje Šuvar rođen je 1983. u Zagrebu. 2008. g diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo u klasi prof. Duje Jurića. 2011. g. diplomirao na Odsjeku za restauriranje i konzerviranje umjetnina zagrebačke ALU. 2010 / 2011., u sklopu Ceepus programa razmjene studenata, boravi u Krakowu gdje sluša kolegije iz područja konzerviranja i restauriranja slika. Član HDLU-a. Izlagao na više skupnih i jednoj samostalnoj izložbi. Živi i radi u Zagrebu.