Preskočite na glavni sadržaj

Premijerna izvedba predstave 'Dorothy Gale'

Umjetnička organizacija Ruždjak i Perković (RUPER), u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, će 4. veljače, u 20 sati, premijerno izvesti dramu 'Dorothy' Gale Tomislava Zajeca, i to u interaktivnoj režiji Dore Ruždjak Podolski. Ulaz na izvedbu je besplatan!
vrijeme: 04.02.2014. 20 h
mjesto: Zagreb; ADU, Trg maršala Tita 5
url: http://www.adu.hr
 
Zanimljivost projekta leži u činjenici što sve uloge tumače profesori i asistenti na Odsjeku glume, glumeći sa svojim studentima, a i autor teksta je docent na Odsjeku dramaturgije. Također, predstava se izvodi putem live-streaminga, prenoseći uživo dramske prizore odigrane u različitim prostorijama Akademije  na projekcijsko platno u glavnoj dvorani.

U predstavi igraju Doris Šarić Kukuljica, Tomislav Rališ, Ivana Legati, Nikša Butijer, Nataša Kopeč, Silvio Vovk, Filip Vidović, Luka Bulović, Nikola Baće, Silvio Mumelaš i Roza Jurić.

Drama 'Dorothy Gale' odigrava se u silvestarskoj noći, u kojoj se oko priče o gubitku jednog prstena isprepliće nekoliko sudbina ljudi čiji se životi u nekim drugim okolnostima vrlo vjerojatno ne bi ni dotakli. Svi oni u trenucima koji uglavnom donose teret svođenja računa, sanjaju o novom početku, u kojem će hladnoća zimske noći na kraju biti zamijenjena pokušajem iskrene komunikacije, razumijevanjem i međusobnom utjehom.

Tekst 'Dorothy Gale' dobio prvu nagradu Marin Držić 2007.godine, a do danas nije izveden. Nakon punih 7 godina čekanja u ladici, tekst će biti ovom prilikom biti praizveden na Akademiji dramske umjetnosti. Valja naglasiti kako je ovo prvi projekt nove umjetničke organizacije RUPER, koju su pokrenule kazališne redateljice Dora Ruždjak Podolski i Franka Perković, a koji u svojoj programaciji ima za cilj izvoditi djela afirmiranih hrvatskih dramatičara koja su, usprkos društvenom i umjetničkom angažmanu samih autora, na neki način zaobiđena na hrvatskoj sceni.

Izvor: ADU