Preskočite na glavni sadržaj

Howard Gospel Choir nastupa u Varaždinu

U utorak, 4. veljače, s početkom u 19 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu nastupit će američki zbor Howard Gospel Choir. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 04.02.2014. 19 h
mjesto: Varaždin
url: http://www.koncertni-ured.com.hr/

Melanie Russell i Rosalind Thompkins osnovali su u jesen 1968. Howard Gospel Choir kao prvi studentski zbor takve vrste u svijetu. Danas je Howard Gospel Choir prava riznica duhovne glazbe. Zbor ima sedemdesetak aktivnih članova, sadašnjih i bivših studenata Sveučilišta Howard kao i članova iz lokalne zajednice.

Osim istaknutih stručnjaka iz svih glazbenih disciplina bivši članovi ovog nagrađivanog ansambla su Richard Smallwood, Coré Cotton i Elbernita „Twinkie“ Clark iz legendarnih Cla rk sisters kao i R&B zvijezda Ángela Winbush.

Iznimni glazbenici oduvijek su imali ključnu ulogu u oblikovanju jedinstvenog zvuka Howard Gospel zbora spajajući suvremeni i tradicionalni gospel, crkvene napjeve, crnačku duhovnu i klasičnu glazbu.

Arphelius Paul Gatling III bio je ravnatelj Howard Gospel zbora 25 godina te je uvelike zaslužan za kreiranje jedinstvenog zvuka zbora.

U posljednja četiri desetljeća Howard Gospel zbor postavio je visoke standarde. Zbor je imao privilegiju pjevati na raznim mjestima u oblasti Washingtona kao što su Bijela kuća, Kongres SAD-a, Nacionalna katedrala Washington, J.F. Kennedy Centar. Imali su čast dijeliti pozornicu sa brojnim velikim glazbenim imenima. Predstavili su se izvan granica svoje zemlje putujući po SAD-u, Kanadi, Danskoj, Crnoj Gori, Švedskoj, Barbadosu. Nedavno su završili osamnaestodnevnu istočnoeuropsku turneju.

Zbor trenutno radi pod umjetničkim vodstvom Reginalda Goldena.

Organizator turneje po RH: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj
Suorganizator: Koncertni ured Varaždin