Preskočite na glavni sadržaj

Dokukino predstavlja Zorana Kremu

Ovog petka, 31. siječnja, Dokukino predstavlja nagrađivanog riječkog redatelja Zorana Kremu, te njegova dva dokumentarca ‘Teatar Chaplin’ i ‘Zoffski Grč’. Nakon obje projekcije slijedi razgovor s redateljem.
vrijeme: 31.01.2014.
mjesto: Zagreb; Art kino Grič, Jurišićeva 6
url: http://www.dokukino.net/

U petak, u 19 sati, na platnu Dokukina u Griču pogledajte dokumentarni film ’Teatar Chaplin - tragikomedija u četiri čina’ koji je nagrađen Okravijanom za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog film te je proglašen najboljim dokumentarcem na Opuzen Film Festivalu. Romski amaterski teatar »Teatar Chaplin« osnovao je Naser Sokoli 2004. godine te u samo nekoliko godina na svoj način ujedinio, motivirao i naučio svoje Rome glumiti, pa je teatar postao ne samo atrakcija na prostoru bivše države, već i diljem Europe. Međunarodnim uspjehom Sokoli je poručio da Romi nisu manje vrijedni, a upravo tu činjenicu, i to na vrlo suptilan način, svojim dokumentarcem želi naglasiti i Krema. Nakon projekcije ostanite na razgovoru sa redateljem te saznajte sve o ovom prekrasnom amaterskom teatru.
 
Istog dana u 21 sat pogledajte film ‘Zoffski Grč’ - o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč. Zoran Štajduhar Zoff poznat je kao "najsuroviji" među našim rock pjesnicima, a njegov osebujan scenski nastup unikat je i u svjetskim razmjerima te mu je priskrbio odrednicu nepristupačnog grubijana. No, ovaj film otkriva i drugu stranu priče…Ali i mnoge dogodovštine kultne riječke rock skupine na koncertima i putovanjima. Jedno je jasno: Zoff se nije dao mijenjati, pa tako neće dati ni da ovaj dokumentarac prikaže nešto što nije istinito. Koliko god ta istina bila surova.

‘Zoffski Grč’ imate priliku pogledati i u srijedu, 5.02., u 19 sati, u Dokukinu u Griču.