Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodno pijanističko natjecanje 'Svetislav Stančić'

Međunarodno pijanističko natjecanje 'Svetislav Stančić'
5. EPTA - Međunarodno pijanističko natjecanje 'Svetislav Stančić' održat će se od 3. do 9. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u organizaciji Europske udruge klavirskih pedagoga Hrvatske (EPTA Hrvatske) i Koncertne direkcije Zagreb.
vrijeme: 03.02.2014.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.kdz.hr

Natjecanju će pristupiti 27 kandidata iz 11 zemalja svijeta (Bjelorusija, Češka Republika, Hrvatska,  Japan, Kazahstan, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Tajvan i Ukrajina), a ocjenjivat će ih međunarodni ocjenjivački sud u sastavu: Dmitrij Baškirov (predsjednik), Ida Gamulin, Naum Grubert, Pavica Gvozdić, Eugen Indjic, Johan Schmidt i Dubravka Tomšič Srebotnjak.

U drugi izlučni krug, 5. i 6. veljače, ući će 12 natjecatelja, dok će u finalu, 8. i 9. veljače, u 11 sati, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica, nastupiti 6 finalista u borbi za naslov pobjednika. Ulaz na natjecanje za posjetitelje je slobodan, uz napomenu da je za finalne koncerte potrebno predočiti besplatnu ulaznicu koju posjetitelji mogu podići na blagajni Dvorane.

Izvor: MIC