Preskočite na glavni sadržaj

Radionica: Grafika sad!

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, u utorak, 14. siječnja, od 18 do 21 sat, održava se radionica Grafika sad! (3,4 sad - brzi tečaj grafike). Voditeljice su Iva Gobić Vitolović, Emanuela Santini i Celestina Vičević.
vrijeme: 14.01.2014. 18,00 - 21, 00
mjesto: Rijeka MMSU, Dolac 1
url: http://www.mmsu.hr
Cilj radionice je upoznati polaznike sa osnovama grafičkog medija, osvijestiti što je sve grafika danas, i koliko je zapravo tanka linija između grafike i ostalih medija, te pružiti polaznicima praktično iskustvo grafičkog tiska.

Radionica započinje kratkim stručnim vodstvom kroz izložbu Password : Printmaking te upoznavanjem s radom hrvatskih umjetnica zastupljenih na izložbi.

Nakon uvoda slijedi praktični dio radionice. On započinje demonstracijom tiska - štampanja postojećih matrica u tehnikama dubokog i visokog tiska. Polaznici će potom dobiti iskustvo stvaranja vlastitih originalnih grafika u tehnici dubokog i visokog tiska (suha igla i linorez) izradom crteža, upoznavanjem sa zrcalnom simetrijom prijenosa rada na već pripremljenu matricu, te otiskivanjem matrica.

Radionica je namijenjena starijima od 15 godina. Materijal za rad osiguran, sudjelovanje besplatno.
Prijave za radionicu: 051 49 26 15, milica.dilas@mmsu.hr