Preskočite na glavni sadržaj

Pet hrvatskih filmova u Bruxellesu

U Bruxellesu se, od 5. do 12. prosinca, održava 13. izdanje Festivala mediteranskog filma na kojem će biti prikazano čak pet hrvatskih naslova.
vrijeme: 05.12.2013.
mjesto: Belgija; Bruxelles
url: http://www.cinemamed.be/2013/

U glavnom natjecateljskom programu igraju 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića i manjinska koprodukcija 'Krugovi' Srdana Golubovića, u programu kratkometražnog igranog filma Coup de Coeur du Court briselska će publika moći pogledati 'Terarij' Hane Jušić, a u programu dokumentarnog filma MeDoc prikazat će se 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića. Čast da zatvori festival pripala je 'Svećenikovoj djeci' Vinka Brešana.

Na festivalu će ukupno biti prikazano preko 70 filmova iz mediteranskih zemalja – Albanije, Alžira, Bosne i Hercegovine, Cipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Izraela, Libanona, Libije, Makedonije, Malte, Maroka, Palestine, Sirije, Slovenije, Srbije, Tunisa i Turske.

Podsjetimo, prošle je godine Rene Bitorajac na festivalu osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u 'Ljudožderu vegetarijancu', a hrvatska manjinska koprodukcija 'Parada' bila je najbolji film po izboru publike.

Izvor: HAVC