Preskočite na glavni sadržaj

'Buba u uhu' Georgesa Feydeaua ponovno u Kazalištu Kerempuh

U petak, 29. studenog, u 20 sati, na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh održat će se najnovija premijera predstave 'Buba u uhu' Georgesa Feydeaua, u režiji Krešimira Dolenčića.
vrijeme: 29.11.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Gradsko satiričko kazalište "Kerempuh", Ilica 31
url: http://www.kazalistekerempuh.hr/

'Buba u uhu' napisana je na samom početku dvadesetog stoljeća, u posljednjim bezbrižnim danima građanskog društva. Od trenutka kada je napisana 'Buba u uhu', komedija nastala na čvrstim temeljima vodvilja i bulevarskog kazališta, ne skida se s repertoara svjetskih i domaćih kazališta. Više od nekoliko stotina izvedbi samo na daskama Kerempuha svjedoče o nepresušnoj potrebi publike za humorom situacije i karaktera, humorom koji je odraz želje za životom te neprekidne potrage za ljubavlju i srećom. Georges Feydeau bio je iznimno vrijedan autor koji je iza sebe ostavio više od 60 komedija, a njegov će opus postati izvor nadahnuća za pisce teatra apsurda te one nadrealističkog i dadaističkog pravca.

Glavni ljubavni par igraju Linda Begonja i Borko Perić, a u predstavi sudjeluje velik dio ansambla “Kerempuha”: Željko Königsknecht, Filip Detelić, Tarik Filipović, Luka Petrušić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Ana Maras Harmander, Hrvoje Kečkeš, Elizabeta Kukić, Mia Begović, Edo Vujić i Velimir Čokljat.

Dramaturginja predstave Ana Tonković Dolenčić autorica je i adaptacije teksta, kostime je izradila Doris Kristić s Ivanom Jelušić, scenografiju potpisuje Valentina Crnković, a glazbu Matej Meštrović. Asistentica redatelja je Ivona Tomić.