Preskočite na glavni sadržaj

Christopher Saalbach-Walsh u Galeriji Inkubator

U zagrebačkoj Galeriji Inkubator, u petak, 8. studenoga, s početkom u 20 sati, otvara se izložba fotografija Christophera Saalbach-Walsha pod nazivom 'O obitelji i drugim prezentacijama'. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
vrijeme: 08.11.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Inkubator, Tkalčićeva 30
url: http://www.galerija-inkubator.hr
Cristopher Saalbach-Walsh diplomirao je na The Cooper Union School of Art,  NYC,  smjer fotografija i video, 2012. godine.  Od 2008. izlaže samostalno i grupno, a izložbom u Galeriji Inkubator po prvi put svoje radove predstavlja u Europi.  Umjetnik živi i radi u New Yorku.


Čast otvaranja posljednje izložbe u okviru prvoga godišnjeg ciklusa izložbi u Galeriji Inkubator pripala je mladome njujorškom umjetniku Christopheru Saalbachu-Walshu, koji se zagrebačkoj publici predstavlja ciklusom fotografija nastalih ove i prošle, 2012. godine. Ciklus sačinjavaju  tematski različiti odlomci, ali zajedno oni  tvore  unisonu priču o obiteljskome  identitetu i  osobnim  identitetima, o odnosima prošlosti i sadašnjost i, o memoriji i reminiscencijama fizičke i mentalne prirode.  Kao najrječitiji element autorove perspektive o 'obitelji kao mikrokozmosu svijeta i sfere iskustva za sebe' progovaraju likovi roditelja te njihova međusobna interakcija, ali i dinamika njihovih odnosa s predmetima iz vlastite svakodnevice i prošlosti. iz teksta Martine Bratić