Preskočite na glavni sadržaj

50. izvedba predstave 'Pričaj mi o Gorkome'

Predstava 'Pričaj mi o Gorkome', nastala prema autobiografskim romanima Mani Gotovac i u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, svečano će obilježiti svoju 50. izvedbu u utorak, 5. studenog, u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
vrijeme: 05.11.2013.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr/

Temeljena na autoričinoj ljubavnoj priči sa čovjekom njezina života, ispričanoj u dvama autobiografskim romanima dramaturginje, teatrologinje i spisateljice Mani Gotovac, pod naslovom "Fališ mi" (prvi i drugi dio), "Pričaj mi o Gorkome" priča je o dvoje ljudi koji su trideset godina živjeli jedan za drugoga, a samo tri godine proveli zajedno.

Svoju intimnu priču za kazalište dramski je adaptirala sama autorica. U priči o Gorkome vidimo intimni rast i sazrijevanje dvoje protagonista, njihovih odnosa i povezanosti kroz vremensko razdoblje koje daje širu društvenu sliku vremena kroz koje se radnja predstave odvija.

Predstava je nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i u režiji glumačkog ansambla koji čine Lela Margitić i Judita Franković, koje se izmjenjuju u istoj ulozi, te Hana Hegedušić i Robert Plemić.

U predstavi se koristi glazba Erica Satiea "Gnossienne No.1" (1890.) i Consuelo Valasquez "Besame Mucho" (1911). Svjetlo je oblikovao Slaven Edvin Bot, kostimografkinja je Dubravka Škvrce, a asistentica Morana Krpan.

Premijerno je izvedena u listopadu prošle godine, a u Zagrebu igra u sklopu repertoara Kazališta Planet Art. (Hina)