Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Bivši učenici, budući kolege' otvara treću sezonu ciklusa Bersa

U nedjelju, 3. studenoga, započinje treća sezona ciklusa Bersa koji se odvija u sklopu Koncertne sezone Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Ulaz na sve koncerte ciklusa Bersa je slobodan!
vrijeme: 03.11.2013. 19 h
mjesto: Zadar, Svečana dvorana Sveučilišta
url: http://www.hnk-zadar.hr

Na koncertu s početkom u 19 sati u Svečanoj će se dvorani Sveučilišta u Zadru održati koncert pod nazivom 'Bivši učenici, budući kolege'. Radi se o glazbenom događanju koje se održava od samog začetka Ciklusa i u kojem se predstavljaju zadarski studenti na muzičkim akademijama diljem Hrvatske, a koji su svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekli u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar.

Na ovogodišnjem koncertu predstavit će se klavirist Ivan Štorić, danas student treće godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razredu prof. Olge Cinkoburove. Klavir će svirati i Antonija Šoša, studentica druge godine na istoj akademiji u klasi prof. Vesne Podrug Kossjanenko te Aneta Rudić, studentica druge godine u klasi prof. Jadranke Garin. Gitaru će svirati Luka Stipanov, student prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a flautu Ana Lakić, studentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu kod prof. Ane Domančić. Pjevat će student treće godine pjevanja Žan Morović, od ove godine student prof. Cynthije Hansell Bakić u Splitu, a predstavit će se i violončelistica Paola Bralić koja trenutno pohađa treću godinu studija u klasi prof. Krešimira Lazara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kraj koncerta na Sveučilištu u nedjeljno će predveče završiti izvedbom klarinetista Mihovila Buturića, Ivana Andrijevića i Lovre Lučića koji će  se osim zasebno i u duu u posljednjoj skladbi predstaviti i u kvartetu. Svoj će matični instrument klarinet zamijeniti srodnim mu saksofonom i zasvirati zajedno sa svojim profesorom Željkom Andrićem.

Na programu ovih mladih uspješnih studenata naći će se djela Dore Pejačević, Niccoloa Paganijija, Franza Liszta, Astora Piazzolle, Frédérica Chopina, Johna Ruttera, Edwarda Griega i drugih.