Preskočite na glavni sadržaj

Cultural Policy: Management, Value and Modernity in the Creative Industries

U listopadu 2013. godine Routledge je objavio novu knjigu na temu vrednovanja u kulturnim industrijama - Cultural Policy: Management, Value and Modernity in the Creative Industries, autora Davea O'Briena.
Suvremeno je društvo složeno: njime vladaju i administriraju ga kontradiktorne politike, prakse i tehnike. Nigdje se ove kontradikcije ne osjećaju tako snažno kao u kulturnoj politici. Ovo izdanje koristi gledišta iz različitih disciplina kako bi pomoglo u razumijevanju suvremenih kulturnih politika.

Referirajući se na niz studija slučaja, uključujući analize realnosti rada u kreativnim industrijama, urbanoj regeneraciji i aktualnim kulturnim politikama u vladi Velike Britanije, knjiga se bavi idejom vrijednosti u kulturnom sektoru, pokazujući kako se vrijednost isplati kulturnim organizacijama.

Na jedinstven način knjiga prelazi granice disciplina kako bi predstavila temeljit uvod u temu. Kao rezultat, publikacija bi mogla biti zanimljiva širokom rasponu znanstvenika iz područja umjetničkog menadžmenta, upravljanja u javnom i nevladinom sektoru, kulturalnih studija, sociologije i politologije. Također, bit će značajna za čitanje onima koji su aktivni u umjetnosti, kulturi i javnoj politici.

Autor knjige je Dave O'Brien, predavač kulturnih i kreativnih industrija na City University, UK. Poseban fokus rada ovog autora je kulturna vrijednost te urbana kulturna politika, a doktorirao je na Odjelu za sociologiju University of Liverpool, UK.

Više