Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba plesne predstave '-110 = QUARTET of two' u Karlovcu

Izvedba novog autorskog plesnog projekta '-110 = QUARTET of two' (work in progress) Melite Spahić Bezjak održat će se 31. listopada, u 20 sati, na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu.
vrijeme: 31.10.2013. 20 h
mjesto: Karlovac; Mala scena Hrvatskog doma

-110 = QUARTET of two
suvremeni plesni multimedijalni projekt– istraživanje (rad u nastajanju)
Autor: Melita Spahić Bezjak

Umjetnici i suradnici: Ana-Maria Bogdanović (ples), Majda Džanić Bogojević (video-multimedija i vizuali), Saša Bogojević (rasvjeta), Marko Pekić (fotografija i vizuali), Daniela Marčetić (matematika), Maša Mikšić (fizika), Ivana Šainović (geodezija)

Pokroviteljstvo: Ministarstvo kulture RH, Grad Karlovac
Potpora: TZ Karlovac, ZPC, Liberdance

“Moglo bi se dogoditi da se čitav ovaj vidljivi svijet isto tako iz dana u dan steže ili produžuje i da se mjerna skala isto tako steže ili produžuje. Kad bi se to dogodilo u našem umu ne bi nastala nikakva promjena ideja.” ‒ Ruđer Bošković

'' -110 = QUARTET of two '', prvi je dio projekta nove plesno istraživačke ideje …..Početna i istraživačka inspiracija projekta jesu poveznice plesa, glazbe, videa, matematike, fizike i prirode te broja 4 unutar svakog medija, područja i sfere rada– kako bi se razvila koreografska struktura i kompozicija.

Multidisciplinarnim pristupom pokušavaju se pronaci razlicite ideje koncepata unutar kreativnog procesa. Predložak rada i polaznice projekta prate i Boškovićevu Teoriju prirodne filozofije.

“Ako bi mi netko rekao da neprotežne točke i ti neprotežni načini postojanja ne mogu sačinjavati nešto protežno, ja bih mu jednostavno odgovorio da ne mogu sačinjavati neštoprotežno što je matematički kontinuirano, ali da mogu sačinjavati nešto protežno što je fizički kontinuirano.” ‒ Ruđer Bošković