Preskočite na glavni sadržaj

Ladanjsko graditeljstvo na zadarskom otočju

Drugo predavanje ciklusa Umjetnička baština u fokusu mladih znanstvenika – 'Ladanjsko graditeljstvo na zadarskom otočju od kraja 14. do početka 18. stoljeća', održat će dr. sc. Sofija Sorić s Odjela za povijest umjetnosti u srijedu, 30. listopada, u 18,30 sati, u Društvu povjesničara umjetnosti Hrvatske.
vrijeme: 30.10.2013. 18,30
mjesto: Zagreb; Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Preradovićeva 44
url: http://www.dpuh.hr
Ciklus predavanja pod nazivom Umjetnička baština u fokusu mladih znanstvenika zamišljen je kao platforma za prezentaciju znanstvenih istraživanja i doprinosa mlađih povjesničara umjetnosti, asistenata i viših asistenata zaposlenih na obrazovnim i znanstvenim institucijama u Hrvatskoj koji su doktorirali ili su u završnoj fazi pripreme doktorske disertacije.
Program promovira znanstvenu izvrsnost te stručnu i širu javnost upoznaje s radom mlađe generacije povjesničara umjetnosti.

Osnovni je cilj programa popularizirati znanost kroz formu javnih predavanja mlađih znanstvenika koji u svojim istraživanjima nerijetko šire tematske okvire područja te primjenjuju suvremene metode i teorije u interpretaciji građe i problema kojima se bave. Nadalje, programom se nastoji u javnosti povećati prisutnost mlađih znanstvenika čija su istraživanja uglavnom poznata samo užem krugu stručnjaka koji se bave sličnim temama.

Predavanja pokrivaju teme od arhitekture, slikarstva i skulpture do vizualnih komunikacija, kulturnog krajolika, kulture ladanja, suvremenih umjetničkih praksi itd.
 
Voditeljica programa: dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.