Preskočite na glavni sadržaj

Na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci 15 predstava

Na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci 15 predstava
Na 18. reviji lutkarskih kazališta, koja će se održati od 3. do 11. studenoga u Rijeci, bit će odigrano 15 predstava kazališta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 03.11.2013.
mjesto: Rijeka
url: http://www.gkl-rijeka.hr/revija/18/

Na programu su predstave "Ti loviš" i "Životinjska farma" Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, "Telefonske priče" Kazališta Virovitica, "Iglica" Kazališta Mala scena iz Zagreba i "A tko si ti?" K. D. Pinklec iz Čakovca.

Gradsko kazalište lutaka iz Splita izvest će predstavu "Did i repa", karlovački Zorin dom gostuje s predstavama "Još si zelen" i "Najbolji prijatelj", Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvest će "Grgu Čvarka", Kazalište lutaka Zadar predstavu "Zvjezdica", Udruga Mali grad iz Zagreba "Europicu", a Zagrebačko kazalište lutaka "Bajku o zlatnoj ribici".

Bugarsko kazalište Sparkle theatre iz Sofije dolazi s predstavom "Folk Rhythmsi", subotičko Pozorište za decu s predstavom "Drvence", dok će domaće riječko Gradsko kazalište lutaka izvesti "Izgubljenu priču: Ivica i Marica".

Usporedno će u sklopu Revije u prostoru galerije Kortil u Rijeci biti postavljena izložba Saše Jantoleka "Kukci nametnici i ostala gamad", a u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održavat će se dječje radionice i igraonice. Predstave će se, osim u ovom kazalištu, odigravati i u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. (Hina)