Preskočite na glavni sadržaj

KaOS u Zagrebu - dani osječke Umjetničke akademije u SKUC-u

U petak i subotu (11. i 12. listopada) u kultnom prostoru zagrebačkog SKUC-a (Studentski dom 'Stjepan Radić' – Sava), pod nazivom 'KaOS u Zagrebu', održava se dvodnevni scenski program kojim će se predstaviti Umjetnička akademija u Osijeku – Odsjek za kazališnu umjetnost.
vrijeme: 11.10.2013.
mjesto: Zagreb; Studentski dom 'Stjepan Radić' - Sava, Jarunska 2
url: http://www.uaos.hr

Riječ je o prvom predstavljanju jednoga od tri odsjeka UAOS u Zagrebu u devet godina postojanja Akademije, a predviđeno je da se u idućih godinu dana u još dva ciklusa prezentira i djelatnost ostala dva segmenta – Odsjeka za glazbenu umjetnost i Odsjeka za likovnu umjetnost. Umjetnička akademija u Osijeku već je prepoznata u cijeloj regiji i na njoj se školuju studenti iz cijele Hrvatske pa je cilj u Zagrebu, gdje živi i studira najveći broj studenata, neposredno prikazati kvalitetne i raznovrsne programe koje su stvorili sami studenti UAOS sa svojim nastavnicima i mentorima. Stoga je kao termin izabran upravo početak nove akademske godine, a kao lokacija prostor koji se nalazi u sklopu Studentskog doma "Stjepan Radić". Suorganizatori ovoga projekta su Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu i SKUC Zagreb, koji žele što više oživjeti nekada vrlo aktivan SKUC, a "KaOS u Zagrebu" pokazao se kao jedan od izvrsnih načina.

U zanimljivom i atraktivnom dvodnevnom programu bit će organizirano ukupno osam izabranih izvedbi kojima će se prezentirati stvaralaštvo i mladenačka energija različitih generacija studenata glume i lutkarstva unatrag nekoliko godina. Uz tri raznolike predstave – Heroine, ZOO Story i Pekel na Zemli, bit će odigrana i dva uspješna ispita iz kolegija Govor – Monolozi iz Krleže i Kako vrijeme prolazi te plesna solo etida Duh plesa nema boje. Uz to, bit će prikazan promotivni film o Akademiji, "UAOS 2013." te održana tribina "Umjetnik na tržištu", čiji je moderator Igor Gajin, a sudjelovat će četvero zanimljivih gostiju – Vladimir Stojsavljević (pomoćnik ministrice kulture), Goran Grgić, Livija Kroflin i Sanja Nikčević.

U osmišljavanju programa i organizaciji, uz same nastavnike i studente, sudjelovali su dekanica UAOS Helena Sablić Tomić, zatim Robert Raponja, prodekan za međunarodnu i međuakademijsku suradnju i Maja Đurinović, voditeljica Odsjeka za kazališnu umjetnost, a koordinatori su Barbara Balen Domazetović, voditeljica Odsjeka za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju te vanjski suradnik Tomislav Levak. Voditelji programa su studenti Petra Šarac i Dominik Karakašić, a ulaz na sve programe je slobodan.
 
Program:

Petak, 11. listopada
18,00 - promotivni film UAOS 2013.
18,45 - Duh plesa nema boje, plesna solo etida, izvodi: Selma Mehić
19,15 - Monolozi iz Krleže, ispit iz kolegija Govor, izvodi. Ivan Ćaćić
20,00 - Heroine, predstava

Subota, 12. listopada
18,00 - tribina Umjetnik na tržištu, moderator: Igor Gajin  
Gosti : Vladimir Stojsavljević, Goran Grgić, Livija Kroflin, Sanja Nikčević
19,15 - Zoo Story, predstava
20,00 - Kako vrijeme prolazi, ispit iz kolegija Govor, izvodi: Selena Andrić
20,45 - Pekel na zemli, predstava