Preskočite na glavni sadržaj

Promocije knjige 'Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo' Zdravka Živkovića

U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u petak, 20. rujna, u 12 sati, održat će se predstavljanje knjige 'Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo', arhitekta Zdravka Živkovića. Knjigu će predstaviti Sanja Šaban, pomoćnica ministrice kulture RH, dr. sc. Aleksandra Muraj, znanstvena savjetnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku, i arhitekt Davor Salopek.
vrijeme: 20.09.2013. 12,00
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
Tradicijsko graditeljstvo vrlo je važan dio naše sveukupne kulturne baštine. Iako je najbrojnije i najrasprostranjenije, tek se u posljednje vrijeme počinje intenzivnije gospodarski vrednovati i uključivati u programe obnove i prenamjene za suvremene životne potrebe. Diplomirani inženjer arhitekture Zdravko Živković već tri desetljeća djeluje u ustanovama za zaštitu spomeničke baštine u kojima se posvetio istraživanju i revitalizaciji tradicijske arhitekture. U radu na knjizi Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo surađivao je ne samo s kolegama arhitektima, već se služio i historiografskim, etnološkim i arheološkim saznanjima obogativši na taj način svoja arhitektonska saznanja.

Zdravko Živković je rođen 1948. godine u Radoniću, a na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1973. godine. Bavi se zaštitom kulturne baštine i istraživanjem tradicijskog graditeljstva o čemu je objavio više knjiga te desetke stručnih radova i članaka u časopisima i novinama.