Preskočite na glavni sadržaj

Armando Debeljuh i Rade Šerbedžija prvi ovogodišnji laureati

U sklopu Festivala igranog filma u Puli tradicionalno su uručene nagrade Marijan Rotar i Fabijan Šovagović. Ovogodišnja nagrada Marijan Rotar, koju filmski festival dodjeljuje u spomen na svog osnivača i idejnog oca pojedincima ili institucijama koji su svojim djelima, radom i pomoći, nastojanjima i potporom isprepleli Pulu i film, pripala je Armandu Debeljuhu.
vrijeme: 26.07.2013.
mjesto: Pula
url: http://pulafilmfestival.hr
U obrazloženju odluke navodi se kako je Debeljuh čvrsto isprepleo svoju umjetničku, radnu, životnu priču s Festivalom igranog filma u Puli kao dizajner, realizator, član žirija, direktor i umjetnički direktor.

Ovogodišnji dobitnik nagrade 'Fabijan Šovagović', koju je Društvo hrvatskih filmskih redatelja utemeljilo 2000. godine i koja se štujući uspomenu na velikana hrvatskog glumišta dodjeljuje glumici ili glumcu čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskoga filma, je Rade Šerbedžija. Odluku o tome donio je žiri Društva hrvatskih filmskih redatelja u sastavu Antonio Nuić kao predsjednik te Snježana Tribuson i Vinko Brešan kao članovi, priopćeno je danas iz Pula film festivala.

(Hina)