Preskočite na glavni sadržaj

Dubrovačka premijera predstave 'Allons Enfants'

Prva dramska premijera na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama 'Allons Enfants', redatelja Bobe Jelčića i Nataše Rajković, održat će se 28. srpnja, najavljeno je danas u Festivalskoj palači.
vrijeme: 28.07.2013.
mjesto: Dubrovnik; Gradska vijećnica
url: http://www.dubrovnik-festival.hr

"Allons Enfants" je projekt koji se kroz sjednice gradskog vijeća bavi osvještavanjem sadašnjeg trenutka grada s pozivanjem na tradiciju i uključivanjem aktualnog, dokumentarnog materijala i prva je predstava Igara koja će se održati u Gradskoj vijećnici.

Predstava naziv posuđuje od istoimenog djela Ive Vojnovića, iako ovaj ''Allons Enfants'' počinje puno kasnije u vremenu drugačijih modela vlasti i vrijednosti.

Tako će se u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici naći publika i izvođači, kako profesionalni glumci tako i građani dovedeni pred niz važnih, nevažnih, osobnih, javnih, kazališnih, političkih i ostalih pitanja.

Autor i redatelj predstave Bobo Jelčić kazao je kako je dubrovačka gradska vijećnica sagrađena od niza reakcija, "od naših reakcija na našu hrvatsku politiku te na lokalnu dubrovačku". "Sagrađena je od nekih sitnih ljudskih priča koje se tiču visoke politike i predstava je naša reakcija na cjelokupnu stvarnost u kojoj živim, a ne samo na dubrovačku", naglasio je Jelčić.

U predstavi sudjeluju članovi Festivalskog ansambla Perica Martinović, Marija Škaričić, Dina Puhovski, Nikša Butijer, Marko Makovičić, Siniša Ružić, Krešimir Mikić, Edi Jertec, Jerko Marčić te građani Dubrovnika odabrani na audicijama.

Premijera "Allons Enfants" je 28. srpnja u i ispred Gradske vijećnice, a reprizne predstave su na programu 29., 30., i 31. srpnja.

Bobo Jelčić i Nataša Rajković dubrovačkoj su se publici prvi put predstavili prije deset godina s "Radionicom za šetanje, pričanje i izmišljanje". (Hina)