Preskočite na glavni sadržaj

Klavirski duo D&B nastupa u Madridu

U povodu hrvatskog Dana državnosti te ulaska u Europsku uniju klavirski duo D&B kojeg čine Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek, održat će u četvrtak, 20. lipnja, koncert u Nacionalnom muzeju romantizma u Madridu. Koncert organizira Hrvatsko veleposlanstvo u Madridu, a na programu su djela A. Dvořáka, G. Fauréa, C. Saint-Saënsa, P. I. Čajkovskog, L. Sorkočevića, B. Vlaheka i A. Piazzolle.
vrijeme: 20.06.2013.
mjesto: Madrid, Španjolska; Nacionalni muzej romantizma, Calle de San Mateo 13
url: http://db-duo.webs.com
D&B Duo osnovali su 2006. pijanisti Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek u sklopu kolegija komorne glazbe na Konzervatoriju u Lausannei pod mentorstvom švedskog pijanista i pedagoga Daga Achatza. Već samim prvim koncertom u Lausannei, na kojem su izveli djela Rahmanjinova i Bernsteina, privukli su veliki interes švicarske publike, kritike te koncertnih organizatora za čime su, osim u Švicarskoj, uslijedili njihovi nastupi na koncertnim podijima i festivalima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Hrvatskoj.

2011. godine s velikim su uspjehom izveli monumentalni ciklus Oliviera Messiaena 'Vizije amena' u sklopu 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb i to kao prvi hrvatski interpreti tog djela. Njihov repertoar obuhvaća originalna djela za dva klavira te obrade skladbi izvorno pisanih za druge instrumentalne sastave raznih žanrova – od glazbe starih majstora pa do najnovijih ostvarenja 21. stoljeća.