Preskočite na glavni sadržaj

'Priča o vojniku' i studentski filmovi ovoga vikenda u MSU

Premijera 'Priče o vojniku' Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, u izvedbi studenata triju zagrebačkih umjetničkih akademija (ADU, ALU te Muzičke akademije), održat će se u subotu, 25. svibnja, s početkom u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dan kasnije, 26. svibnja, dvorana Gorgona bit će domaćinom projekcije nagrađenih filmova s ovogodišnje desete Filmske Revije Kazališne Akademije (FRKA).
vrijeme: 25.05.2013.
mjesto: Zagreb; Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr

Iza preko tridesetak studenata su dvomjesečne zahtjevne pripreme 'Priče o vojniku', i to pod mentorstvom profesora - Borne Baletića s ADU, koji potpisuje i režiju predstave, maestra Mladena Tarbuka, te Roberta Šimraka s Likovne i Gorana Merčepa s Muzičke akademije. U izvedbi glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Milica Manojlović, dok orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, izv.prof. Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela.

“Rad na ovakvom projektu donosi nezamjenjivo iskustvo za sve sudionike, a bogate plodove ubire publika, koja će, vjerujemo, znati prepoznati kvalitetu svakoga od njih.”, ističu studenti, ne krijući zadovoljstvo pri radu na ovom projektu, koji je studentima glume na Akademiji dramske umjetnosti i ispit.

Dan nakon premijere 'Priče o vojniku', studenti će prikazati najuspješnije filmove prošle dvije godine nastale na ADU, koji su ujedno i nagrađeni na ovogodišnjoj desetoj Filmskoj Reviji Kazališne Akademije (FRKA). Radi se o filmovima 'Mala prasica radi svinjarije' redateljice Barbare Vekarić, 'Babysitteru' Ivana Sikavice, 'Snigu' Josipa Žuvana, 'Terariju' Hane Jušić te dokumentarcu 'Veliki dan' Đure Gavrana.