Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni inkubator 'Barutana' – Scena za mladu publiku

U prostoru osječke Barutane na lijevoj obali Drave ovoga tjedna počinje održavanje zanimljivih i atraktivnih programa u sklopu projekta kazališni inkubator 'Barutana' – Scena za mladu publiku. Projekt se održava na inicijativu Umjetničke akademije u Osijeku, a uz potporu Grada Osijeka i vodstva osječkog Sveučilišta.
vrijeme: 14.05.2013.
mjesto: Osijek; Barutana
url: http://www.uaos.unios.hr/

Kao prva predstava u ciklusu, koji će trajati od sredine svibnja do sredine srpnja, u utorak, 14. svibnja, i srijedu, 15. svibnja, s početkom u 20 sati, bit će izvedena predstava 'Hasanaginica' Milana Ogrizovića.  Ona je prošle godine ostvarena kao ispitna produkcija (završni ispit) 3. godine studija glume i lutkarstva u sklopu kolegija Gluma 6 UAOS-a.  Do sada je izvedena kao završni ispit studija glume i lutkarstva u Osijeku, 2012. te na Danima Hvarskog kazališta 2013. Mentor na kolegiju Gluma 6 je Boro Stjepanović, suradnica je Katarina Baban, adaptaciju kostima i scenografiju potpisuje Jasmina Pacek, a glazbeni suradnik je Vanja Gvozdanović. Glumci: Justina Vojaković-Fingler, Dina Vojnović, Lidija Kraljić, Monika Mihajlović, Martina Stjepanović, Matea Grabić, Selma Mehić, Luka Bjelica, Peđa Gvozdić, Tvrtko Štajcer, Ivan Ćaćić, Donald Vrtarić, Tomislav Plaščak.

Ulaz je slobodan!

Namjera organizatora je da ovaj kazališni inkubator u svojoj kreativnoj projekciji postane mjestom okupljanja i prezentacije različitih umjetničkih produkcija koje se događaju u osječkim srednjim školama, fakultetima, umjetničkim udrugama i na Akademiji. Naime, Grad Osijek ima HNK za odraslu publiku i Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a ono što mu u ponudi nedostaje je izvedbeni  prostor u kojem bi mogla kontinuirano djelovati scena koja će okupljati mladu publiku srednjoškolske i studentske dobi.

Izvor: Umjetnička akademija u Osijeku