Preskočite na glavni sadržaj

Dobitnici 20. hrvatske diskografske nagrade Porin

U riječkoj dvorani Zamet u subotu su proglašeni dobitnici 20. hrvatske diskografske nagrade Porin. Najviše nagrada osvojio je Ansambl LADO, čak četiri, a višestruki dobitnik je i gitarist Viktor Vidović s tri Porina (dva u klasičnim kategorijama s Tomislavom Radićem). Album '2' je grupi Mayales i njihovom producentu Cocu Mosquitu također donio tri Porina: za album godine te za najbolji alternativni album i najbolju produkciju.
vrijeme: 11.05.2013.
mjesto: Rijeka
url: http://www.porin.info/

Po dva Porina dobili su Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), koja je osvojila Porine za najbolji album zabavne glazbe i najbolju klapsku izvedbu. Po dva Porina imaju i producent Igor Ivanović, Urban & 4 (najbolji rock album i najbolja izvedba grupe s vokalom), Elvis Stanić za skladbu Brod u boci (aranžman i snimka), te Matija Dedić & Jazz orkestar HRT-a za album Family i istoimenu skladbu.

Radojka Šverko je uz Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila i onaj za najbolji koncertni album. Najbolja muška vokalna izvedba je i ove godine otišla u Massimove ruke, dok je Tonyju Cetinskom pripao Porin za najbolji pop album.   

Pjesma "Ulicama grada (pjesma sreće)" je Neni Belanu & Fiumensima i njihovim gostima Ljetnom kinu priskrbila Porina za najbolju pjesmu, dok je status najboljeg novog izvođača pripao Mariju Huljevu. Hit godine pripao Općoj opasnosti za skladbu "Tvoje ime čuvam".