Preskočite na glavni sadržaj

Edukacijski glazbeno-plesni program za mlade u Rijeci

Tradicionalni Edukacijski koncerti za mlade HNK Ivana pl. Zajca, njih čak pet ove godine, na programu su od ponedjeljka do četvrtka, odnosno od 13. do 16. svibnja, a u četvrtak, 16. svibnja, bit će upriličene dvije izvedbe: u 12 i 19,30 sati.
vrijeme: 13.05.2013.
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Na glazbeno-plesnom programu u kojem sudjeluju orkestar Opere i ansambl Baleta naći će se dva glasovita djela, „Karneval životinja“ Camillea Saint-Saënsa te baletni divertisman iz „Orašara“ Petra Iljiča Čajkovskog.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, uz izvedbu riječkog opernog orkestra i u koreografiji Ronalda Savkovića plesat će članovi baletnog ansambla: Vitalij Klok, Ana Rocha Nené, Martin Grainger,  Sabina Voinea Vukman, Marta Voinea Čavrak, Irina Köteles, Tanja Tišma, Andrei Köteles, Svebor Zgurić, Cristina Lukanec, Daniele Romeo, Marta Kanazir, Paula Rus, Anka Zgurić i Svetlana Andrejčuk.

Maestro Igor Vlajnić će i ove godine izvedbe popratiti poučnim i zanimljivim komentarima, odnosno mladoj publici približiti ova djela i uvesti ih u svijet glazbene i plesne umjetnosti i  kazališta. Osim toga, u okviru koncerta bit će prikazan desetominutni dokumentarni film autora Branimira Rogoznjana snimljen u plesnoj dvorani upravo tijekom priprema plesača za ovaj program. Bit će to tako i prigoda da mali posjetitelji upoznaju i ono što je prethodilo onome što gledaju na sceni odnosno kratak proces nastanka jednog baletnog programa , a sve popraćeno izjavama i obraćanjem članova Baleta. HNK Ivana pl. Zajca