Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija IMRC- Integriranog kolektiva za istraživanje pokreta u ZPC-u

IMRC - Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta je grupa plesača različitih tjelesnih datosti koji dolaze iz različitih plesnih praksi i edukatorskih sustava, a zajednički žele produbiti svoje razumijevanje kretanja i plesa, te nizom izvedbi i radionica podijeliti to iskustvo s drugima. U nedjelju, 5. svibnja, s početkom u 18 sati, IMRC će održati prezentaciju svoga rada u Zagrebačkom plesnom centru.
vrijeme: 05.05.2013. 18 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

IMRC je osnovan kao izvedbena jezgra Radionice plesne integracije koja od 2012. neformalno djeluje pri Zagrebačkom plesnom centru pod vodstvom Ive Nerine Sibile i Amele Pašalić. Članovi IMRC-a su Tatjana Vukadinović, Nerea Lasić, Slađan Livnjak i Nikola Orešković te Iva Nerina Sibila, kao inicijatorica i facilitatorica kolektiva.

Radionica se okuplja oko ideje da za ples i pokret nije preduvjet određeno tijelo, već da tjelesni izraz i iskustvo zajedničkog kretanja, a time i istraživanje plesačke izvedbe, pripada svima. Onima bez vidnog tjelesnog oštećenja, kao i onima s teškoćama u kretanju odnosno invaliditetom.