Preskočite na glavni sadržaj

Na Glavnom kolodvoru nastavlja se BookCrossing

Besplatna razmjena knjiga BookCrossing, nastavlja se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu na 1. peron Zagreb Glavnoga kolodvora i sudjeluju u jednom novom načinu popularizacije čitanja i tako se pridruže BookCrossingu, međunarodnom pokretu oslobađanja knjiga.
Projekt započet 23. travnja, u povodu Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskoga dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te 'Noći knjige 2013.', zbog vrlo dobrog odaziva nastavlja se do daljnjega, priopćeno je danas iz Odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu na 1. peron Zagreb Glavnoga kolodvora i sudjeluju u jednom novom načinu popularizacije čitanja i tako se pridruže BookCrossingu, međunarodnom pokretu oslobađanja knjiga.

Dovoljno je doći u improviziranu čitaonicu s knjigom koju ste odlučili darovati, ali i bez nje, jer će Knjižnica HŽ Infrastrukture na raspolaganje staviti određeni broj naslova, te je označiti službenom naljepnicom koju se može preuzeti na lokaciji ili na stranici www.bookcrossing.com.

Nakon toga knjiga je spremna za razmjenu. Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima (npr. u vlaku ili tramvaju) ili mjestima predviđenima za razmjenu kako bi je mogli pronaći i preuzeti drugi zainteresirani čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i time se nastavlja lanac čitateljske razmjene
(Hina)