Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za imenovanje članica i članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije

Ministarstvo kulture objavljuje javni poziv za iskaz interesa kandidata za imenovanje članica i članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. Prijave se podnose zaključno do 3. svibnja 2013. godine.
prijava: 03.05.2013
url: http://www.min-kulture.hr
Za članove Stručnog povjerenstva za neprofitne medije mogu biti imenovani kandidati čije prijave na ovaj Javni poziv svjedoče o njihovu iskustvu praktičnog i teorijskog rada u području medija, posebno neprofitnih medija.

Zadaća Stručnog povjerenstva za neprofitne medije je vrednovanje projekata, uključujući i izradu pisane analize prihvaćenih kao i odbijenih projekata pristiglih na Javni poziv za potporu neprofitnim medijima, utvrđivanje prijedloga odluke o dodjeli financijske potpor  te praćenje i izvještavanje o radu korisnika potpore u razdoblju od 1. srpnja 2013. do 30. lipnja 2014. godine.

Za člana Stručnog povjerenstva za neprofitne medije ne može biti imenovan državni dužnosnik, državni službenik, ni osoba na dužnosti u tijelima političke stranke. Na javnom pozivu za potporu neprofitnim medijima neće se razmatrati prijave pravnih osoba kojima su članovi Povjerenstva istodobno članovi tijela upravljanja.

Povjerenstvo broji sedam u odlučivanju ravnopravnih članica i članova izabranih za mandat u trajanju od dana imenovanja do podnošenja završnog izvještaja.

Članovima Povjerenstva isplatit će se naknada sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o visini naknade članovima povjerenstava, vijeća, savjeta, radnih skupina i drugih sličnih tijela.

Kandidati su obvezni dostaviti:
a) životopis (može se koristiti Europass obrazac);
b) prijavu koja treba sadržavati:
- osobne podatke: ime, prezime, telefon, e-mail adresu, adresu stanovanja, stupanj stručne spreme, zvanje, trenutno zanimanje i naziv organizacije/institucije (ukoliko su zaposleni);
- opis vlastitog iskustva praktičnog i teorijskog rada u području (neprofitnih) medija; podatak o eventualnom prijašnjem sudjelovanju u nekom stručnom tijelu za vrednovanje programa medija;
- kratki osvrt (do dvije kartice teksta) o ciljevima, problemima i mogućnostima neprofitnih medija;
- izjavu kojom kandidat izjavljuje da nije državni dužnosnik, državni službenik, ni osoba na dužnosti u tijelima političke stranke (primjer obrasca).

Prijave se podnose na sljedeću adresu:
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10000 Zagreb
s naznakom: Prijava kandidata za člana Stručnog povjerenstva za neprofitne medije

Više


Prijavnica