Preskočite na glavni sadržaj

Studenti u 'Lisinskom' premijerno izvode 'Slavuja'

Studenti zagrebačkih umjetničkih akademija, okupljeni pod redateljskom palicom Dore Ruždjak Podolski, premijerno će 13. i 14. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izvesti 'Slavuja', poznato, ali vrlo rijetko izvođeno djelo Igora Stravinskog.
vrijeme: 13.04.2013.
mjesto: Zagreb; Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4
url: http://www.adu.unizg.hr/

Na projektu je više od 300 sudionika, među kojima su studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti (ADU), Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno–tehnološkog fakulteta te Plesni ansambl Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice.

Riječ je o višemjesečnom projektu studenata umjetničkih akademija koji je uslijedio nakon uspješnih produkcija Mozartove "Čarobne frule" i Bizetove "Carmen", doznaje se s ADU.

Pod ravnanjem Mladena Tarbuka, nastupit će solisti Ilijana Korać, Iva Krušić, Bože Jurić Pešić, Leon Košavić, Teo Visintin, Emil Martinović, Tena Lebarić Rašković, Mario Filipović, Toni Nežić, Josip Čajko, te Simfonijski orkestar i Zbor zagrebačke Muzičke akademije.

Po riječima Dore Ruždjak Podolski, "Slavuj" je, kao treći u nizu uspješnih projekata, rezultat višemjesečnih dogovora i esencijalnih kreativnih poticaja studenata i njihovih nastavnika, a objedinio ih je, ne samo u radosti zajedničkog stvaranja i suradnje, nego i u stjecanju umjetničke i ljudske odgovornosti u svrhu zajedničkog cilja, predstave same.

Subotnja izvedba ujedno je posljednja produkcija ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb, a nedjeljna se repriza ostvaruje u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu te zagrebačkim Rotary klubovima. (Hina)