Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Dulce Libertad' u Španjolskoj

Knjiga 'Dulce Libertad', izbor pjesama dvanaestero hrvatskih pjesnika (Zvonimir Balog, Enerika Bijač, Boris Domagoj Biletić, Branimir Bošnjak, Ljerka Car-Matutinović, Ružica Cindori, Mate Ganza, Ana Horvat, Mladen Machiedo, Davor Šalat, Stjepan Šešelj, Irena Vrkljan) koje je izabrala i prevela Željka Lovrenčić, bit će predstavljena u Salamanci i Valladolidu 17. i 18. travnja 2013.
vrijeme: 17.04.2013.
mjesto: Španjolska
url: http://www.dhk.hr

Na predstavljanju će uz prevoditeljicu biti i jedna od zastupljenih autorica, Ružica Cindori. O knjizi će uz njih govoriti i njezin urednik, pjesnik i akademik Alfredo Pérez Alencart, a pjesme odabranih pjesnika recitirat će njihovi španjolski kolege. Među njima će biti i Fernando Sabido Sánchez, gost prošlogodišnjih Galovićevih jeseni koji će zbog toga doputovati iz Madrida. Recital će biti popraćen glazbom.

Predstavljanje knjige, koje će se održati u Dvorani riječi u Gradskoj vijećnici u Salamanci te u Salonu za događanja u Valladolidu organizirao je Centar za iberičke i latinoameričke studije Sveučilšta u Salamanci.

Tom će prigodom biti objavljeno i dvojezično e-izdanje knjige Alfreda Péreza Alencarta. 'Cuaderno del Aterdecer/Zapis u predvečerje' potpisuju nakladnička kuća Trilce Ediciones iz Salamance i DHK. Radi se o izboru pjesama ovoga pjesnika objavljenome u časopisu Dubrovnik koje je na hrvatski prevela Željka Lovrenčić, a crtežima popratio Miguel Elías. DHK