Preskočite na glavni sadržaj

Zvučna [in]formacija u MSU

Zvučna [in]formacija u MSU
Izložba Zvučna [in]formacija u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti i  Instituta za istra枴vanje avangarde otvara se u petak, 5. travnja s početkom u 19 sati, u No galeriji - MSU Zagreb. Izlo枌a kustosa Koana Jeffa Baysa M.D. predstavlja Igor Molochevski, Mark Bolotin, Jiayi and Shih-Wen Young and Blake Shaw.
vrijeme: 05.04.2013.
mjesto: Zagreb, Hrvatska
url: http://www.msu.hr
Organizacija: Branko Franceschi


U katalogu svoje pažnje vrijedne izložbe, Kad stavovi postanu forme (1969.), Harald Szeeman je izjavio: „Kako bismo se pozabavili izvjesnim idejama, možda ćemo se morati ostaviti nekih drugih o kojima smo postal zavisni.” Kao osjetilna bića, doživljavamo iskustva i prikupljamo saznanja o svijetu preko naših osjetila, no stvarnost naposljetku oblikujemo „percepcijom“ koju tvori mreža neurona u našem mozgu. Dvostruki smisao naslova izložbe aludira na skulpturalno i fizičko, tj. sposobnost zvuka da zauzme prostor, te njegov utjecaj i haptička svojstva, kao i njegovu frankenštajnizaciju: digitalni reasem-blaž, reorganizaciju i pretapanje osjetilnih doživljaja na jedinstvenoj razini u neo-jezike i nova iskustva.
 Umjetnici odabrani za ovu izložbu napuštaju očekivane putanje i dodatno učvršćuju pu-nopravnost zvuka kao stvaralačkog medija. Doprinoseći rastućoj tehnokulturi interaktiv-nih, višerazinskih i obuhvatnih instalacija i performansa, oni ukazuju na prijenos fokusa sa objekata kao takvih na načine na koje se oni percipiraju. Čujno se potajno udružuje s vizualnim u stvaranju novih, apstrahiranih, osjećajnih i izmišljenih prostora. Spoznajna neuroznanost ispituje kako su fizička svojstva svijeta organizirana u mozgu kako bi stvo-rila svjesnu percepciju.  Detaljnije...

Izložba je otvorena do 13.4. utorak – petak i nedjelja 11.00 – 18.00, subota 11.00 – 20.00, ponedjeljkom zatvoreno