Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska premijera mjuzikla 'Prošlih pet godina' na ADU

Na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) će studenti zagrebačkih umjetničkih akademija svake večeri od 21. do 24. ožujka, u 20 sati, izvoditi predstavu 'Prošlih pet godina' ('The Last Five Years') američkog autora Jasona Roberta Browna. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 21.03.2013. 20 h
mjesto: Zagreb, ADU, Trg maršala Tita 5
url: http://www.adu.hr

Komad govori o pet godina u životu mladog para, i to na način da on priča priču kronološki, od prvog izlaska, a ona unazad, od samog kraja veze. Radi se o nagrađivanom mjuziklu jednog od najhvaljenijih predstavnika mlađe generacije američkih skladatelja, a produkcija na ADU bit će hrvatska premijera komada.

Postavljanje predstave pokrenuli su sami studenti sa željom da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama. Uz studente Akademije dramske umjetnosti, projektu su se priključili i studenti Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna, nastavljajući tako tradiciju uspješne suradnje umjetničkih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

U predstavi koju režira Lea Anastazija Fleger glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc, dok orkestar Muzičke akademije svira pod dirigentskom palicom Davora Kelića. Kostime je osmislila Petra Dančević, scenografiju Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić.