Preskočite na glavni sadržaj

Koncert flautistice Andree Jelavić u HNK Split

Flautistica Andrea Jelavić, uz klavirsku pratnju Marine Ivanove, održat će koncert u foyeru splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u ponedjeljak, 18. ožujka, s početkom u 18 sati. Na programu su djela C. P. E. Bacha, Sancana, Fukushime, Widora, Gadea i Christiansena, a koncert je dio ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u organizaciji Glazbene mladeži Split.
vrijeme: 18.03.2013. 18 h
mjesto: Split; HNK, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr/

Koncert će otvoriti Sonata u a molu za flautu solo Carla Philippa Emanuela Bacha (1714. – 1788.). Slijedi Sonatine francuskog skladatelja i pijanista Pierrea Sancana (1916. – 2008.), te skladba Mei za solo flautu suvremenog japanskog skladatelja Kazua Fukushime (r. 1930.). Nakon pause na programu je Suite francuskog skladatelja Charlesa Marie Widora (1844. – 1937.), a koncert će završiti glasovitim Tango Fantasia koji je proslavio danskog skladatelja Jakoba Gadea (1879. – 1963.).

Flautistica Andrea Jelavić rođena je u Splitu 1986. godine. Nakon osnovnog i srednjeg glazbenog obrazovanja u splitskoj glazbenoj školi Josipa Hatzea diplomira s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u klasi profesorice Marine Novak studij nastavlja u Francuskoj na Ecole de musique agréée u Metzu u klasi profesora Gaspar Hoyosa gdje osvaja Premiere Grand Prix.

Koncerte održava već od svoje šeste godine diljem Hrvatske, te u Sloveniji,Austriji, Grčkoj i Francuskoj. Dobitnica je brojnih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj. Surađivala je sa orkestrom opere HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci , Riječkom Filharmonijom i Hrvatskim komornim orkestrom. Od listopada 2010. godine član je orkestra opere HNK Split i profesor u Glazbenoj školi 'Josip Hatze'. Usavršavala se kod svjetski poznatih glazbenika i pedagoga kao što su G. Hoyos, P.Y. Artaud, H. Schmeisser, J.Ostry, F. Karimi, F. Renggli, M. Debeljak.

Pijanistica Marina Ivanova rođena je 1982. u Moskvi. Diplomirala je 2008. na Državnom moskovskom konzervatoriju Čajkovski u klasi prof. I.Osipove i prof. T.Alihanova (odjel komorne glazbe). Nagrađivana je na raznim pijanističkim natjecanjima: 'Les jeunes talentes' u Aix-en-Provence (Francuska, 1996.), 'Klasična baština' u Moskvi (1999.), 'J.S.Bach' u Saarbruckenu (Njemačka, 2002). Pohađala je majstorske tečajeve kod uglednih pedagoga u Rusiji, SAD-u, Danskoj, Njemačkoj, Austriji i Italiji. Od listopada 2010 živi u Splitu. HNK Split