Preskočite na glavni sadržaj

A.I.R. Vallarius - mali objekti 2013

A.I.R. Vallarius organizira međunarodni program za likovne umjetnike, koji rade u formi malih objekata. Ovogodišnja tema programa je 'u pokretu', a umjetnički radovi selektirani za izložbu predstavljaju se tijekom srpnja i kolovoza 2013., paralelno s proslavom Fete Picasso u francuskom gradu Vallariusu. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 1. lipnja.
prijava: 01.06.2013
url: http://www.air-vallauris.org
Fete Picasso je događanje kojim Vallarius obilježava boravak svog najpoznatijeg rezidencijalnog umjetnika – Pabla Picassa – koji je od 1946. pa do smrti živio i radio u ovom francuskom gradu. Picassov dolazak u Vallarius potaknuo je umjetničko vrenje i utjecaj brojnih umjetnika kao što su Aragon, Brassaï, Cocteau i Prévert koji su posjećivali Picassoa u njegovom studiju. Stanovništvo se okupljalo povodom korida kao i Picassovih rođendanskih proslava. 'Picasso efekt' jednako se uočavao i u razvoju umjetnosti. Po njegovom su uzoru svoje atelje u Vallariusu otvorili Matisse, Chagall i Brauner, a istovremeno su djelovali i brojni keramičari: Les Argonautes, Baudard, Collet, Crociani, Gerbino, Gourju, Kostanda, perot, Raty, Roy, Thiry, Valentin, Volkoff, le Tryptique….

Mali objekti podrazumijevaju djela u bilo kojem materijalu, dimenzija 15 x 15 x 15 cm. Prijavljeni radovi moraju se moći postaviti da samostalno stoje. Svaki se umjetnik može prijaviti s maksimalno 3 rada. Svi će prijavljeni radovi biti izloženi online i u galeriji, te u popratnom katalogu.

Svi poslani radovi smatraju se kao donacija za A.I.R. Vallarius. Uz svaku je prijavu potrebno poslati sljedeće:
- popunjenu prijavnicu (kratku biografiju od 256 znakova, kratki opis svakog objekta od 256 znakova, opis slika);
- CV;
- jednu fotografiju umjetnika u jpeg formatu (minimalna rezolucija 300 dpi, naziv slike postaviti na način: prezime-ime-portrait.jpp);
- 3 različite fotografije rada u jpeg formatu (minimalna rezolucija 300 dpi,, minimalno 600 piksela širine / visine, ne optimizirati fotografije, naziv slike postaviti na način: prezime-ime-brojslike.jpp).

Svi dokumenti trebaju biti PC kompatibilni. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 25 €. Umjetnički radovi desetoro umjetnika dobiva nagrade žirija – svakom se umjetniku dodjeljuje 250 €.

Više