Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada DPUH 'Radovan Ivančević' za 2012.

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH 'Radovan Ivančević' za 2012. godinu. Poziv na predlaganje otvoren je do 30. travnja 2013.
prijava: 30.04.2013
url: http://www.dpuh.hr
Nagrada DPUH 'Radovan Ivančević' dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:
- nagrada DPUH 'Radovan Ivančević' za životno djelo (1 nagrada);
- godišnja nagrada DPUH 'Radovan Ivančević' (1 nagrada);
- povelje DPUH za unapređenje i promicanje povijesti umjetnosti (do 5 povelja);
- nagrada za najbolji diplomski rad.

U namjeri poticanja mladih kolega na kvalitetan stručni i znanstveni povijesnoumjetnički rad, DPUH je pokrenuo Nagradu za najbolji diplomski rad obranjen na Odsjeku za povijest umjetnosti četiriju hrvatskih Sveučilišta, u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Splitu. Nagrada koja nosi ime našeg uglednog sveučilišnog profesora Radovana Ivančevića svojevrstan je hommage njegovu angažiranom i predanom pedagoškom radu. Nagradu predlažu Vijeća Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskih fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu.

Prijedlog nagrade za životno djelo i godišnju nagradu mora sadržavati obrazloženje, biografi ju i bibliografiju. U obrazloženju valja jasno naglasiti za koju nagradu i zašto je predloženik nominiran. Nagrade za životno djelo i godišnju nagradu predlažu institucije i pojedinci.

Prijedlozi koji nisu u skladu s navedenim zahtjevima neće se razmatrati. Prijave vrijede isključivo ukoliko su poslane do objavljenog roka, a uvažava se datum poštanskog pečata. Sve prijave za natječaj primaju se isključivo poštom na adresu:
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske
Preradovićeva 44
10000 Zagreb