Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija umjetničko-istraživačkog projekta Performativ

U Splitu, u prostoru Infozone, u srijedu, 27. veljače, u 18, 30 sati, uz projekciju intervjua u kojima se govori o splitskim kvartovima, održava se predstavljanje umjetničko-istraživačkog projekta Performativ.
vrijeme: 27.02.2013. 18,30
mjesto: Split; Infozona, Jerina 1
url: http://performativ2012.tumblr.com
Prezentacija projekta uključuje projekciju kratkog dokumentarnog filma na temu razlika između centra i periferije Splita preko niza intervjua napravljenih sa samim stanovnicima Splita. Ukoliko vas zanima koje su to spomenute razlike, naučiti nešto novo o Splitu ili želite nadodati svoje mišljenje i time sudjelovati u projektu, dobrodošli ste.

Posebno su pozvani svi članovi splitskih neprofitnih udruga kako bi se raspravilo o ovakvim tipovima nezavisnih projekata i njihovoj uspješnosti u gradu Splitu. Performativ istražuje urbanu problematiku i urbano iskustvo hrvatskih građana. Naglasak je na odnosu unutar gradova između centra i periferije jednog grada. Cilj je praktično proširiti znanje o lokacijama unutar gradova kroz aspekt suvremenog života. Rezultat projekta su do sada dvije tribine i jedna izložba u Zadru, dok se u Splitu dolazi predstaviti na nešto drugačiji način.

Performativ organizira Udruga mladih muzeologa Kontraakcija u produkciji Saveza udruga Klubtura.