Preskočite na glavni sadržaj

Treći Unpack the Arts poziva u Nizozemsku, Belgiju i Škotsku

Treći poziv kulturnim novinarima za Unpack the Arts rezidencije uključuje svibanjski Circusstad Festival u Rotterdamu, lipanjski Humorologie u Marke-Kortrijku, te kolovoški Edinburgh Festival Fringe. Novinari, teoretičari i kritičari s fokusom na izvedbene umjetnosti na ove se rezidencije, koje razvijaju diskurs o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti, mogu prijaviti do 28. veljače.
prijava: 28.02.2013
url: http://unpackthearts.eu
Prethodna znanja o cirkuskoj umjetnosti nisu nužna za sudjelovanje u rezidencijama. Rezidencije na europskim festivalima trajat će po četiri dana, a uključivat će tematske diskusije, predavanja, gledanje i komentiranje predstava, kao i razgovore s umjetnicima i programatorima. Sudjelovanje na rezidenciji za sudionike je posve besplatno, a pokriveni su troškovi puta, smještaja, prehrane i ulaznica za predstave.

Ovo je već treći set rezidencijalnih progrma koji je u suradnji s devet europskih partnera organizirala Mala performerska scena iz Zagreba. Projekt predvođen belgijskim Circuscentrumom ostvario je potporu Europske komisije kroz program Kultura, a hrvatski dio programa sufinanciralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Na dosadašnje Unpack the Arts rezidencije uspješno se plasiralo sedmero hrvatskih kulturnih novinara i kritičara.