Preskočite na glavni sadržaj

Anketa o financiranju kulture - poziv

Europska komisija pokrenula je istraživanje odnosno studiju (Study on Access to Finance in the Cultural and Creative Sectors) s ciljem prikupljanja podataka o potrebama i načinima financiranja kulturnog i kreativnog sektora. Istraživanje uključuje i online anketu te se pozivaju stručnjaci iz kulturnog i umjetničkog sektora da se prijave za sudjelovanje.
url: http://eu-for-creativity.eu
Dostupnost financiranja dugo se vremena prepoznaje kao temeljna prepreka za mnoge kulturne i kreativne kompanije. Međutim, ne postoji dovoljno podataka o tome koji su točno problemi. Nedavno pokrenuto online istraživanje oblikovano je sa svrhom popunjavanja te praznine kako bi pomogli Europskoj uniji u kreiranju politika koje bi zadovoljile stvarne potrebe.

U kontekstu novog programa Kreativna Europa, koji će se pokrenuti 2014. godine, Europska komisija priprema mjere kako bi se smanjile barijere u pristupačnosti financija. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem koristili bi se za oblikovanje akcija usmjerenih na specifične potrebe i izazove ovog sektora.

Studiju provodi treća strana pa su prikupljeni podaci povjerljivi. Za ispunjavanje ankete potrebno je manje od 10 minuta. Odgovoriti se može na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku. Anketa se provodi do sredine ožujka 2013.

Kontakt: Rob Van Iersel, rob.van-iersel@ec.europa.eu